Aphru

Aphru så dagens lys i 2012. Det norske merket ble etablert av Anita Godell og selve produksjonen foregår i den italienske motebyen Milano. Hos Aphru får du klær som er komfortable. Her er det rene linjer, enkelhet og eksklusivitet- Plaggene er laget av materialer som jersey og stretch.

Lei av ukomfortable klær

Det norske merket Aphru ble skapt fordi Anita var lei av at det var vanskelig å finne klær hun følte seg komfortabel i. Enten du er på et fly på vei til forretningsmøter eller ferie, lever i en travel hverdag, skal levere barn til skolen eller ut for å handle mat, så er det deilig å ta på seg et par myke bukser. Men, som Aphru viser, trenger ikke behovet for komfort å komme i veien for behovet for at plaggene du har på deg er elegante og vakre. Her kombineres det vakreste jersey materialet med norsk, stilrent design og italiensk, berømt håndverk.

Jersey

Når man skal lage elegante, myke og komfortable klær er det lite som slår jersey. Aphru henter stoffene sine fra de beste fabrikkene i Europa. Klærne blir designet med dagens moderne kvinne for øyet. Hun skal få føle seg flott og komfortabel hele dagen, uansett om hun skal hente barna i barnehagen eller være på jobb.

I Milano er det Giovanna som er produktsjef, og sammen med hennes familie ble produksjonen etablert. De tre personene har nå blitt til ni, og merket vokser stadig. Uten en stor administrasjonsenhet er det mulig å produsere flotte og vakre klær i motens hovedstad Milano, og likevel selge dem til priser som gjør at flest mulig kunder har råd til plaggene.

Hva betyr Aphru?

Aphru er etruskernes svar på grekernes gudinne Afrodite. Etruskerne er en sivilisasjon som holdt til i Italia. Gudinnen Aphru viser ikke bare til skjønnhet, men også til velbefinnende. Alt dette er noe du finner igjen i kleskolleksjonene fra Aphru. Logoen til merket er inspirert av de italienske gateskiltene, så her skinner forbindelsen til Italia gjennom hele veien.

Dersom du ønsker å kjøpe plagg fra dette merket til din garderobe, kan du gjøre det ved å handle via merkets nettbutikk. Der har du enkel tilgang til hele kolleksjonen. Aphru har en konseptbutikk på kjøpesenteret Paleet i Oslo, for deg som ønsker å prøve og se før du kjøper. Det finnes i tillegg 30 butikker til spredd over hele landet. Ute i Europa finner du Aphru i både Sverige, Danmark, Østerrike og Irland.

Milano – motehovedstaden

Milano, som på milanesisk heter Milan, ligger i den nordlige delen av Italia. Her bor det rundt 1,5 millioner mennesker. Byen ble antageligvis grunnlagt av keltere rundt år 600 før Kristus. Noen hundre år senere tok romerne over makten. Visste du forresten at Milano var en av de få byene i Europa som ikke ble rammet av pesten som herjet?

Til tross for en voldsom og spennende historie, er det i dag mote de aller fleste forbinder med denne italienske byen. Kommer du til Milano for å se på all moten som finnes her, er «det gyldne kvadratet» stedet du skal besøke. Her ligger nemlig de fire gatene som er sentrum i Milanos moteverden, Via Montenapoleone, Via Sant`Andrea, Via Spiga og Via Borgospesso. Her finner du alt du trenger av klær og tilbehør. Siden motehusene ofte frykter at kolleksjonene deres skal bli kopiert, er det som regel ikke lov til å ta bilder av klærne.