Slik får du vist fram kolleksjonen din

Skal man lykkes som klesdesigner krever det langt mer enn rått talent og en god utdannelse. Selv den beste designeren er ingenting om de ikke får vist fram hva de kan. Du kan sitte hjemme på loftet og designe de vakreste plaggene, men om ingen ser dem er det lite som ligger til grunn for at du skal lykkes. Mange tenker at om de skaper en flott kolleksjon og bruker sosiale medier til det fulle, vil ordrebøkene før eller siden fylles opp, men det er ikke så enkelt.

 

Sosiale medier er utrolig viktige plattformer og du bør helt klart bruke tid på å mestre de, men skal du få massene til å åpne øynene for hva du kan, må du nå ut til langt flere potensielle kunder. Hvorfor tror du at så mange kjendiser tjener millioner av kroner på å fronte ulike produkter på tv og billboards verden over? Det er fordi den vanlige mann og kvinne i gaten føler at de kjenner dem. De gjør selvsagt ikke det, men det har ikke noe å si. Vi stoler automatisk på kjente ansikter og folk som er på tv.

 

Begrepet kjendis har også blitt utrolig utvannet de siste 15 årene. Siden reality-tv kom på markedet, har vi fått mange hundre såkalte “kjendiser” i Norge og selv om alt de har gjort er å vise trynet på tv og kanskje hatt litt sex, er det mer enn nok til at de omtales som kjendiser i dagens samfunn. Dette er personer som får enormt mye oppmerksomhet og akkurat som deg er de ute etter en ting og en ting alene. Oppmerksomhet fra de de etablerte mediene.

 

F-kjendiser og bloggere

Vi lever i en verden hvor unge mennesker drømmer om å bli kjendis uten å ha talent for noe som helst, akkurat som Kim Kardashian har klart. Hun er kjent bare fordi hun er kjent. I dag tjener hun millioner av dollar i året bare på å vise seg i offentligheten eller på sosiale medier kledd i ulike designere eller med produkter hun liksom bare må ha. Nå er det lite trolig at du vil klare å få en av Kardashian-damene til å kle seg i dine klær sånn helt uten videre, men det er ikke mange år siden det ikke var noen som visste hvem Kardashians var.

 

Dersom du prøver å finne Norges nye Kardashians, som alle håper å bli like kjent en vakker dag, kan dere hjelpe hverandre. Du får viste fram kolleksjonen din på tv, i blader og på sosiale medier, mens kjendisen får muligheten til å vise seg fram i helt unike kolleksjoner som gir dem en ekstra edge over alle andre wannabe-kjendisene i Norge. Du trenger selvsagt ikke bare å fokusere på realitydeltakere heller, det finnes en rekke personer i sosiale medier som også søker å skille seg ut fra mengden. Det samme gjelder bloggere som prøver å ta steget bort fra tastaturet og inn i mer tradisjonell media, som tv og musikk.

 

Ikke glem våre profesjonelle gamblere

Nordmenn har et langt forhold til spill og gambling, og selv om vi i Norge kun kan spille på nettcasino, er det mange norske spillere som også har markert seg internasjonalt. Nå tenker vi ikke på de som lever av å spille spilleautomater på nett, men heller de som lever av poker. Norge har et stort og godt pokermiljø og spillere som Annette Obrestad, Thor Hansen, Felix Stephensen, Kristian Kjøndal og Johnny Lodden har alle skapt seg et navn i et stadig voksende miljø. Dette er spillere som ukentlig spiller turneringer både i Las Vegas, Macao, London og Praha. Flere av turneringene de deltar i, er tv-sendt til millioner av mennesker verden over og siden dette er personer som ikke ofte får tilbud om sponsoroppdrag fra klesdesignere, er det en gylden mulighet for deg.

 

Som du skjønner er det bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan skape blest om din egen kolleksjon, og akkurat som når du designer plagg, må du også tørre å tenke utenfor boksen når det kommer til markedsføring.