Pia Tjelta lanserer nytt klesmerke

Denne norske skuespilleren og norske klesdesigneren heter egentlig Pia Merete Tjelta. Hun kommer fra Stavanger og startet karrieren en gang på nittitallet. Da drev hun og turnerte med et svensk friteater. Filmdebuten kom i 2001 med den norske filmen «Mongoland». Siden den gangen har hun vært med i svært mange norske filmer som har gjort det godt på filmlerretet, blant annet «Buddy» i 2003, «Mars og Venus» i 2007 og «Lønsj» i 2008. Tjelta har sin utdannelse fra Teaterhøgskolen, og har også hatt flere roller på teaterscenen.

By Ti Mo

Pia Tjelta startet sin karriere som klesdesigner i 2014 da hun designet kjoler for det norske klesmerket by TiMo. Kjolene til Tjelta ble svært populære, også blant kjendiser av det internasjonale og kongelige slaget. Kronprinsesse Mette-Marit er en av dem som omfavnet kjolene fra dette norske motemerket. Selv om Pia Tjelta har designet flere kjoler til dette merket, er det ingen tvil om at kjolene ikke er for hvem som helst. De har gjerne en prislapp på over fire tusen kroner, og selv om de er bærekraftige og vakre må det sies å være en stiv pris for den vanlige nordmann.

Eget klesmerke

Suksessen Pia Tjelta har opplevd i motebransjen har ført til at hun nå starter opp med sitt eget merke, som har fått samme navn som henne selv. Tjelta starter eventyret med en kolleksjon bestående av kjoler og bluser, de plaggene damen selv liker aller best. Pia sier at hun elsker å få andre damer til å føle seg flotte, og da er det definitivt kjoler som skal til. Kjoler er, dersom noen ikke har forstått det til nå, Tjeltas yndlingsplagg nummer en.

Kolleksjonen vil komme til salgs på nettet i 2018 og som seg hør og bør ble det tatt vakre bilder til kampanjen som skal til for å promotere det nye merket. Sammen med Tjelta er også Arnt Jakobsen. Han er mannen bak den eksklusive klesbutikken Tatler og har tidligere også vært administrerende direktør for J. Lindeberg. Han er også en av dem som står bak merket Arnie Says. Videre har Tjelta med seg Nina Amble, som ellers er kjent som designer og grunnlegger av merket Cala og Jade. Print-designeren er Torunn Myklebust som før samarbeidet med Tjelta har jobbet med de største navnene i den interasjonale motebransjen. Det er med andre ord erfarne mennesker Tjelta har med seg når hun nå skal lansere en kolleksjon under eget navn.

Pia Tjelta forteller at hun henter inspirasjon fra steder, filmer, personer og kunst. I følge henne selv er de beste kjolene et resultat av at Nora fra «Et Dukkehjem» møter Carrie fra «Sex og singelliv».

Livet ved siden av

Ved siden av alt dette har trebarnsmoren dette året opplevd å bli fast ansatt ved Nasjonalteateret, og hun skal spille inn film i både Sverige og Danmark. Hennes neste samarbeid med by TiMo kom i hyllene denne våren, til stor glede for alle moteelskere, og nå kommer altså hennes egen kolleksjon ut til neste år. Vi kan vel trygt kalle Pia Tjelta en travel dame og så blir det spennende å se om kjendisene, både de nasjonale og de internasjonale, blir like begeistret for hennes egen kolleksjon som de har vært for kjolene hun designet i samarbeid med by TiMo.